Bert Kettelarij

Bert Kettelarij is geboren op 26 november 1976. In februari 2006 is hij met Aikido in aanraking gekomen en heeft hij zijn passie ontdekt. In zijn jeugd heeft hij een aantal jaren Taekwondo beoefend. Er is altijd een interesse in oosterse vechtsporten/-kunsten geweest.

Dat bij Aikido elke vorm van competitie ontbreekt, spreekt Bert Kettelarij erg aan. Het gaat er bij Aikido om dat je jezelf ontwikkeld en leert om in elke situatie in harmonie te blijven.

Andries Tahapary Sensei
Bert is in februari 2006 gestart met het volgen van lessen van wijlen Andries Tahapary Sensei, 3e Dan Aikikai. In diens Dojo werd veel aandacht besteed aan de basis.

Irma Meijering Sensei
Van januari 2011 tot juli 2013 heeft Bert getraind bij Aikido Groep Kiai, onder leiding van Irma Meijering Sensei, 1e Dan Aikikai. Zij vindt belangrijk dat er met plezier Aikido beoefend wordt.

Tom Dijkman Sensei
Sinds juli 2013 volgt Bert lessen bij Tom Dijkman Sensei, 5e Dan Aikikai. Tom Dijkman staat voor diepgang in Aikido. Vanaf juli 2017 is Bert 2e Dan Aikikai. Wekelijks rijdt Bert naar Amsterdam om zich verder te ontwikkelen in de lijn van Christian Tissier, 8e Dan Aikikai. Op 11 april 2015 is hij geslaagd voor de lerarenopleiding niveau 2 van Aikido Nederland.

Naast de wekelijkse lessen probeert Bert ook regelmatig stages en trainingen te bezoeken van onder andere Tom Dijkman, Wilko Vriesman, 6e Dan Aikikai, Christian Tissier en andere inspirerende Aikidoka’s uit binnen- en buitenland.

DSC_0975